Vuoden 2009 Finlandia maratonin himalaiset

Puolipilvinen päivä ja silloin lähdettiin jo Lutakonaukiolta. Reitti kierrettiin järveä vastapäivään, kuten tänäkin päivänä. Edellisinä vuosina oli menty myötäpäivään Lutakosta kohti Aholaitaa ja Viherlandiaan. Finlandian testimaratonit oli juostu ja järjestettiin jo Finlandia maratonin uutta tulemista. Tero Mähönen ja Heikki Ilvespää ottivat kuvia juoksijoista. Oi niitä aikoja! Kuvissa on silloisia Hippoksen maratonkerhon juoksijoita ja osa jatkaa vielä asvaltilla! Oranssipaitainen #603 on jutun kirjoittaja ja lenkkareissa on Polarin kiihtyvyysanturi, jolla mitattiin matkaa ja kilometrivauhtia. Anturi piti kalibroida jokaisille lenkkareille erikseen juoksemalla tietty matka. Kellosta katsottiin aika ja säädettiin anturi kohdilleen. Sen jälkeen tekniikka harppasi ja kiinnitettiin satelliittisysteemi käsivarteen. Lehmuskujan alla signaali saattoi hävitä.

Finlandia maraton 2009 KUVAT

Kuvaaja Tero Mähönen

Toinen kuvasarja

Finlandia maraton 2008 KUVAT 2

Kuvaaja Heikki Ilvespää